Platsspecifika berättelser med magi

Det var kärleken till platsspecifika berättelser som hösten 2016 fick oss att lansera Guidly - en app för ljudvandringar utomhus, där varje berättelse också har en geografisk början och ett geografiskt slut. I Guidly gör vi långa och omsorgsfullt ljudlagda berättelser, där platsen du befinner dig på blir en bärande del av historien. Sedan starten har vi producerat ett tiotal sådana platsspecifika upplevelser, både fiktiva och dokumentära. Vi törs säga att de är unika i sitt slag.

Pax-omslag-NY.png

PAX

"Att sitta hukad bakom ett plank med hjärtat i halsgropen, att springa längs gatan och känna rädsla för att man är jagad, en 40-åring och en 6-åring lika upprymda!" Så beskrivs PAX-vandringen i Mariefred av en av de tusentals personer som gått den. Vandringen bygger på Åsa Larssons och Ingela Korsells succéböcker, och den är producerad för Bonnierförlagen.

Omslag-Victoria-Benedictsson-Horby.png

VICTORIA & SANNINGEN

Första delen av två, i våra dokumentära berättelser om 1800-talsförfattaren Victoria Benedictssons liv. Den här vandringen utspelar sig i Hörby där Victoria levde, den andra i Köpenhamn där hon dog. Sanna Persson Halapi gör Victorias röst, bland de medverkande finns författaren Lina Wolf och litteraturprofessorn Christina Sjöblad, och vi gestaltar 1800-talet med utdrag ur Victorias noveller och dagböcker.

Ljudvandring En intervju med Märta Mink (kopia).png

EN Intervju med märta mink

Lyssna på Anders Fagers hisnande vandring genom Gamla Stan i Stockholm, där du dras in i ett uppblossande krig mellan Viskarna och Lejonen: två älvgrupperingar som funnits i Gamla Stan långt innan människorna, och som du vanligtvis varken hör eller ser.