Fördjupa upplevelsen för besökaren

På museet är en audioguide - i bästa fall - en intim upplevelse som gör utställningen mer levande. När vi arbetar med audioguider utgår vi från besökarens blick. Var vill vi att besökaren ska titta? Vad finns det att berätta om det besökaren ser? Ibland gör vi hela produktioner, ibland tar vi bara hand om ljudet. Men vi älskar alltid utmaningen det innebär att förmedla kärnan i en bra utställning, med hjälp av ljud och berättande.

Audioguider Textila undertexter.JPG

TEXTILA UNDERTEXTER

Sommaren 2017 visade Malmö Konstmuseum utställningen Textila undertexter: en färgrik och inspirerande utställning om svensk textilkonst. Vi gjorde innehåll och ljud till audioguiden, som fanns i utställningens fem rum.

Audioguider Skissernas museum.jpg

SKISSERNAS MUSEUM

Hösten 2017 gör vi en audioguide till Skissernas museums basutställning. I audioguiden kommer du både att höra Skissernas museums chef Patrick Amsellem, och utdrag ur intervjuer med konstnärer och kritiker. 

Audioguider Malmö museer.jpg

Finska fyrverkerieR

Johanna Parikka Alterstedt på Icecream Consulting producerade verket Pratbubblor till Malmö Museers utställning Finska fyrverkerier - i en ljudbubbla kunde besökaren höra en rad skåningar med anknytning till Finland reflektera över sin relation till grannlandet. Vi producerade ljudet.